Gezond, vegetarisch en lekker!
Heb je geen zin om uitgebreid te koken, maar wil je toch iets gezonds dan is dit gerecht ideaal. Het bevat maar 220 calorieën maar het vult als een gewoon gerecht en het is ook nog eens in een handomdraai klaar.
De fritatta kan ook als bijgerecht worden gemaakt of worden geserveerd tijdens een feestje en het is ook nog een vegetarisch.
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 2 personen
Ingrediënten
200 gram rode en 200 gram gewone uien
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
2 eieren
50 gram zachte geitenkaas
mespunt tijm
peper en zout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 ˚c
2. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Fruit de uien ongeveer 10 minuten in een pan die ook in de oven kan
3. Laat de uien heel licht kleuren. Voeg de tijm, peper en zout toe en pers de knoflookteen er boven uit
4. Neem de pan van het vuur
5. Klop de eieren los met de peper en zout en schenk dit over het uienmengsel
6. Verkruimel de geitenkaas en strooi het erover heen. Laat het gerecht nog c.a. 15 minuten in een hete over gaat worden en goudbruin kleuren
Trefwoorden van dit artikel:
eten
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Klinkt heel lekker! Ga ik zeker een keer proberen!
K, 02 oktober 2013
Dit lijkt mij heerlijk (makkelijk).
Gaan we zeker een keer doen.
Gerda, 20 november 2009
Dit gerecht kan ook heel goed voor 1 persoon in een hapjespan worden klaargemaakt[duurt dan ongeveer 10 minuten opsudderpit of vlamverdeler.
Mariet, 19 november 2009
lijk me lekker zeg!
ga ik snel eens uitproberen. makkelijk voor als je alleen bent.
vera, 18 november 2009