Griekse komkommersalade met yoghurt

Griekse komkommersalade met yoghurt

Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Wij moeten nog even wachten op het mooie weer, maar hiermee heb je weer zin om de vakantieboeken open te slaan.

Benodigdheden:
1 komkommer
zout, peper
2 tenen knoflook
300 – 400 ml Bulgaarse of griekse yoghurt
2 el olijfolie
3 el fijngehakte munt
(eventueel een ui of lente-ui)
 
Bereiding
  • Schil de komkommer, halveer hem en schraap met een lepeltje de zaadjes uit de helften; rasp het vruchtvlees grof of snijd het in blokjes van ca. ½ cm. Schep de komkommerrasp of –blokjes in een zeef of vergiet, bestrooi ze met een beetje zout en laat het vocht uitlekken (ca. 20 minuten).
  • Pel en snipper de knoflook (en de ui of lente-ui). Meng de yoghurt in een kom met de knoflook, de uitgelekte komkommer, de olie en de munt en breng het mengsel op smaak met zout en peper. 
  • Zet de salade tot gebruik in de koelkast, zodat de smaak kan intrekken en het gerecht goed koud wordt.
  • Serveer de salade in kleine schaaltjes, als voorgerecht (met stokbrood of pitabroodjes) of als bijgerecht bij lamsvlees, kip of geroosterd vlees.
Variatietips:
Gevulde tomaten met komkommersalade:
Gebruik de salade als vulling voor uitgeholde tomaten.
Tzatziki-dipsaus 
Tztziki kan ook worden geserveerd als dipsaus voor rauwe groenten en/of (tortilla)chips.

Trefwoorden van dit artikel: bijgerecht, tzatziki, recept, dipsaus
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?