3 originele verjaardagshapjes
Serveer je gasten eens wat anders dan chips, worst en taart. Deze verjaardagshapjes zijn fijn voor de smaakpapillen én je lichaam, want ze zijn ook gezond.
Wraphapjes met zalm en rucola
Ingrediënten:
- 3 wraps
- Gerookte zalm
- Rucolasla
- Kruidenkaas
Bereiding
Smeer de wraps dun in met kruidenkaas. Beleg ze met plakjes zalm en strooi hierover rucola. Rol de wraps op en snijd ze in stukjes. Leg er prikkertjes naast en smullen maar!
Toast tomaat en ansjovis
Ingrediënten voor 16 stuks:
- 16 sneden ciabattabrood
- 3 teentjes knoflook
- 8 rijpe tomaten
- 4 el olijfolie extra vierge
- 100 gr ansjovisfilet
- peper en zout
Bereiding
Rooster het brood goudbruin. Wrijf het nog warme brood aan beide kanten in met de gehalveerde teentjes knoflook. Snij een tomaat doormidden en wrijf hiermee over beide kanten van de toast, zodat sap en zaadjes er goed in trekken maar de toast niet doorweekt raakt. Snij de rest van de tomaten fijn en leg ze op de toast. Besprenkel elk toastje met olie en leg daarop wat reepjes ansjovisfilet. Strooi hier zout en gemalen zwarte peper over.
Vlechtjes met zongedroogde tomaten en feta
Ingrediënten voor ongeveer 8 stuks:
- 2 plakjes bladerdeeg
- 40 gr zongedroogde tomaat
- 100 gr feta
- losgeklopt ei
Bereiding
Bestrijk de ontdooide plakjes bladerdeeg licht met losgeklopt ei. Snij beide plakken in reepjes van ongeveer 1 cm. Pak 3 reepjes tegelijk bij een uiteinde vast en druk ze op elkaar. Maak van deze 3 een vlecht en leg er tijdens het vlechten wat stukjes zongedroogde tomaten en brokjes feta tussen. Leg de vlechten op een licht ingevette bakplaat en bak ze in 10-15 minuten op 200°C (hetelucht 180°C) goudbruin.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Is het mogelijk om bij alle recepten aan te geven wat het aantal kcal per portie of per 100 gram is? Zo erg fijn zijn!
Marieke, 25 februari 2011
Ook kleine stukjes ijsbergsla zijn leuk en je kan ook reepjes zalm doen i.p.v. zalmplakjes...
Els Nouwen, 02 december 2010
nog een leuke tip : ipv rucolasla neem je lange schijven komkommer .
Nelly Koenders, 01 oktober 2010