Recept gepofte aardappelen uit de oven
Gepofte aardappelen uit de oven zijn smaakvol, gezond en gaan goed samen met praktisch ieder gerecht. Ze zijn ook nog eens eenvoudig te maken, dus waar wacht je nog op? Haal die piepers uit de schuur en ga aan de slag.
Aardappelen zijn gezond en helemaal als je ze poft met schil en al.
Ingrediënten voor 4 personen
8 middelgrote aardappelen
Aluminium folie.
Beetje boter (olijfolie of margarine kan ook)
Zout en peper
Basilicum
Bereidingswijze:
Verwarm de over op 220 graden. Borstel de aardappelen schoon en droog ze goed af. Knip 8 rechthoekige lange stukken aluminiumfolie en smeer die in met wat boter of olijfolie. Strooi daarop wat zout, peper en basilicum. Leg de aardappel aan het begin van het stuk folie en rol de aardappel erin. Vouw de open uiteinden om de aardappel heen zodat het hij helemaal bedekt is met folie.
Leg je aardappels op een bakplaat in het midden van de oven en laat ze een uurtje poffen. Als de aardappels wat kleiner of groter zijn pas je daar de poftijd op aan. Kies daarom aardappelen van ongeveer dezelfde grootte. Zo zijn ze tegelijkertijd klaar. Haal de aardappels uit de oven en snij ze doormidden. Strooi wat peper en zout in het midden. Je kunt er ook boter, kruidenboter of crème fraîche opsmeren. Let wel: dit maakt de aardappel een stuk vetter.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
dit doe ik in de zomer ook op de bbq maar je kunt het ook met krielaardappeljes samen met wat olijfolie en bosui in de folie het is heerlijk
nellie, 30 januari 2011