Geroerbakte kip met gember
De Oosterse keuken is helemaal hip en vooral erg gezond. Dus ook deze kip met Oosterse ingrediƫnten.
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor 2 personen
Ingrediënten
Stukje verse gember ( +/- 3 cm)
½ Spaanse peper
1 teentje knoflook
3 bosuitjes
200 gram kipfilet
peper, zout
2 eetlepels olie
1 ½ dl kippenbouillon (van tablet)
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel ketjap
Bereiding
1. Schil de gember en snijd het in smalle reepjes
2. Snijd de peper in reepjes
3. Snijd de knoflook in plakjes
4. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen
5. Bak de kip bruin in de olie
6. Voeg de gember en knoflook kort mee
7. Voeg de uienringen, bouillon, ketjap en de peper toe en stoof het gerecht nog 5 minuten door
8. Meng de maïzena met water en bind hiermee het vocht
Menusuggestie:
Lekker met noodles en salade
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Gember is toch niet pittig? Smaakt een beetje naar citroen!
sjaan, 04 november 2009
lijkt me wel pittig met die gember, maar ik ga het uitproberen :)
Susan, 04 november 2009