Vegetarisch en weinig calorieën!
Deze schotel is makkelijk te bereiden en bovendien zonder vlees. Een lekker gerecht en nog goed voor de lijn ook. Een gekaramelliseerde Spinazieaardappel frittata.
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Personen: 4
Ingrediënten:
- 500 gram aardappelen, gesneden in parten van 2 cm
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 dungeschilde uien
- 1 gemalen teen knoflook
- 2 eetlepels bruine suiker
- 100 gram gesneden bladspinazie
- Peper en zout, naar smaak toevoegen
- 8 eieren
- 1/2 kopje verdikte room
- 1/2 kopje geraspte kaas
- Groene salade voor naast het gerecht
Vet een ondiepe ovenvaste ronde pan in van ongeveer 30 cm. Kook of stoom de aardappelen tot ze net gaar zijn en giet ze vervolgens af.
Verhit de olijfolie in een braadpan. Voeg de uien en knoflook toe. Bak deze, terwijl je af en toe roert, ongeveer tien minuten tot de uien zacht zijn. Voeg suiker toe. Bak nog twee minuten langer en voeg dan de aardappelen en spinazie toe. Bak roerend het mengsel tot de spinazie zacht is. Voeg vervolgens de peper en zout toe en plaats het mengsel in de overpan.
Klop de eieren en room en een grote kan. Voeg zout en peper toe en giet dit over de aardappelspinazie mix. Strooi de geraspte kaas om het gerecht af te maken.
Zet de pan/schaal gedurende 45 minuten in de oven. Laat tien minuten afkoelen voor het opdienen.
Snijd de Frittata in parten en serveer het met de salade.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Heeft iemand de Kcal van dit recept?
aroseisa Santing, 10 maart 2013
Ik ben erg benieuwd naar de voedingswaarden van dit gerecht want ik zie wel aardappel, room, kaas en suiker in dit gerecht voorkomen.
gr. Karin
Karin, 15 februari 2010
Zo he dat was me even lekker,niet veel werk
en lekker smakelijk.
WIL VAN HERK, 20 juli 2009