Pasta: gezond en makkelijk
Als je niet te veel tijd hebt, maar toch een lekkere en voedzame maaltijd wilt maken, is pasta altijd een prima optie. Wanneer deze schotel ook nog licht en makkelijk verteerbaar moet zijn, hebben wij een ideaal recept.
Lekker, voedzaam en makkelijk te bereiden. Pasta is een favoriet gerecht bij mensen met haast of weinig tijd. Maar ook wanneer je veel sport, is deze Italiaanse lekkernij een goede optie. Dit recept is daarnaast nog gezond ook, en vol koolhydraten.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 375 gram spaghetti
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 fijngesneden tomaten
- 200 gram in blokjes gesneden salami
- 1 blokje groentebouillon
- 1 1/2 bakje groentenmix (wortel, erwtjes en mais)
- 2 eetlepels verse oregano
- Peper en zout, naar behoefte
- Verse oregano-blaadjes en geschaafde Parmezaanse kaas ter versiering.
Kook de pasta in een grote pan met licht gezout water. Verwarm ondertussen de olie in een grote koekenpan. Voeg ui en knoflook toe. Warm dit roerend op, tot de ui zacht is. Voeg nu de tomaten, salami en groentebouillon toe. Laat dit tien minuten koken tot het dik is. Roer af en toe. Voeg hierna de groenten toe en bak deze ongeveer vijf minuten mee. Doe nu ook de pasta en oregano in de pan, roer het geheel tot het heet genoeg is en maak het af met peper en zout. Serveer de pastaschotel met de oregano-blaadjes en parmesaanse kaas.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Misschien een domme opmerking, maar er moet toch altijd water bij een bouillonblokje?
Verder wil ik graag weten of dit een slank recept is, de calorieën staan er niet bij.
Neline de Jong, 10 mei 2014
Dit lijkt mij ook een heerlijk recept, ik ga dit vast een keer eten. Vanavond eet ik ook pasta met garnalen en asperges natuurlijk ook met kruiden zoals knoflooken oregano en kurkuma en dan met een light roomsausje.
Gemma van den Brule- van Steen, 26 mei 2009