Weg met die buikpijn
Heb jij ook vaak last van je buik? Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals stress, geen tijd nemen om rustig te eten, eten op verkeerde tijden, verkeerde samenstellingen van producten, vitamine gebrek en zo zijn er nog vele redenen op te noemen. Hier volgen een aantal tips die kunnen helpen tegen die vervelende buikpijn.
Verhoog je stofwisseling met rode peperRode peper is een super gezonde groente. Het zit bomvol vitamine C en capsicum, waarvan ook medicijnen worden gemaakt. Capsaïcine zorgt ervoor dat er endorfinen vrijkomen in het lichaam, dit werkt pijnstillend en geeft een euforisch gevoel. Vandaar dat sommige mensen zo blij worden van scherp eten. Rode pepers zitten bomvol mineralen (kalium, mangaan, ijzer en magnesium) en bioflavonoïden, die werken als antioxidanten en de schade van vrije radicalen voorkomt door ze uit te schakelen. Rode pepers helpen ook bij het verminderen van buikvet, omdat het de stofwisseling verhoogt. Het zal waarschijnlijk niet snel gebeuren, want je lichaam zegt vanzelf: ‘Stop, nu is het heet genoeg!’, maar eet niet teveel rode peper. Het kan zelfs leiden tot meer maagklachten. Het is daarom aan te bevelen na de maaltijd de maag weer rust te geven door het eten van een schaaltje yoghurt.
Eet niet teveel met behulp van acacia poeder
Acaciapoeder is afkomstig van de schors van de acaciaboom en helpt om eerder een verzadigd gevoel te ervaren. Hierdoor kan het helpen wat minder te eten, zodat je niet snel teveel eet en buikpijn krijgt. Eet liever wat vaker een kleinere portie, dan te grote hoeveelheden in minder eetmomenten. Zes of zeven eetmomenten per dag wordt aanbevolen. Acaciapoeder voorkomt gisting in de dikke darm. Het versterkt de darmspier, voorkomt irritatie en voorkomt een prikkelbare darm syndroom. Doordat het poeder rijk is aan vezels, vermindert het de vorming van gas en een opgeblazen gevoel en voorkomt het obstipatie. Daarnaast helpt acaciapoeder kleine ontstekingen en huiduitslag genezen.
Augurken om te detoxen
Je hebt veel verschillende soorten bacteriën in je darmen. Terwijl sommige soorten goed zijn en helpen bij de spijsvertering, zijn er ook slechte types die zich kunnen vermenigvuldigen in je spijsverteringskanaal. De hoogte van zowel goede als slechte bacteriën is afhankelijk van wat je eet. De verkeerde soorten voedsel kunnen zorgen voor een overproductie van slechte bacteriën in de dikke darm, wat kan leiden tot ontstekingen. Dit veroorzaakt een opgeblazen gevoel. Uit recent onderzoek blijkt dat slechte bacteriën de vorming van buikvet kan verhogen. Het eten van augurken verdrijft slechte bacteriën uit je darmen. Dat komt door de aanwezige probiotica in augurken die de schadelijke ophoping van slechte bacteriën en ontstekingen in de darmen verminderen. Zorg er wel voor dat je een zoutarme variant kiest.
Drink rode wijn om stress te verminderen
Je lichaam kan op stress reageren door extra calorieën op te slaan, vooral in de buikstreek. Verminder de aanmaak van het stresshormoon cortisol door het drinken van 1 glas rode wijn per dag. Onderzoeken hebben aangetoond dat het drinken van 1 glas rode wijn aan het eind van de dag het stressniveau verlaagt en helpt te ontspannen. Daarnaast bevat rode wijn veel anti-oxidanten die weer ontstekingsremmend werken.
Drink voldoende
Als je uitgedroogd bent, houdt je lichaam vocht vast op de verkeerde plaatsen, wat voor een opgeblazen gevoel kan zorgen. Soms denk je er niet aan dat je te weinig hebt gedronken, dan kunnen vochtige voedingsmiddelen helpen. Vochtige voedingsmiddelen hebben twee belangrijke kenmerken, een watergehalte van 70 procent of hoger en 5 gram of meer vezels per portie. Als voedsel zwelt of in water moet worden voorbereid mag je het beschouwen als vochtig. Bijvoorbeeld: rijst, pasta, couscous, bonen en ook bijna alle soorten fruit.
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
hallo,
ik kom uit België en ben op zoek naar waar ik acaciapoeder kan kopen...
heb jij enige idee ?
hartelijke groet,
Lieve Boven
Boven Lieve, 31 maart 2016
Ik kan op internet niet vinden waar ik Acaciapoeder kan kopen. Zijn er ook merknamen?
Marijke, 27 januari 2015