Makkelijk meer groente
Van veel groente en fruit word je niet alleen gezond, maar ook gelukkiger, schreven we eerder al op deze website. Fruit eten is hartstikke lekker, maar groente... Om daar genoeg van te eten is nog wel eens lastig. Daarom zes tips om makkelijk extra groente binnen te krijgen.
Je gaat natuurlijk niet de hele dag op
een wortel of een stengel selderij lopen knagen. Dan heb je gauw
genoeg van groente. En dat terwijl het toch echt bijdraagt aan je
geluk. Dus hoe doe je dat, genoeg groente eten op een lekkere en
makkelijke manier?
1. Stop het in je ontbijt
Maak je een fruitsmoothie om de dag mee
te beginnen? Doe er dan wat spinazie of andere groene groente in. Het
klinkt niet lekker, maar in feite proef je er weinig van. En vooral
groene groente is ontzettend goed voor je. Eet je liever een eitje
als ontbijt? Ook daar kun je makkelijk wat groente door of bij doen.
Roer spinazie of tomaat door je roerei, bak het mee in een omelet of
leg gewoon wat komkommer naast je ei.
2. Bewaar het gesneden in de koelkast
De allermakkelijkste manier om ervoor
te zorgen dat je groente eet: pak meteen een snijplank als je van de
supermarkt of de groenteboer komt, en snij de komkommers, tomaten,
wortels, radijsjes of wat je ook maar gehaald hebt alvast in stukjes.
Dan pak je het veel makkelijker als snack dan wanneer je het nog
helemaal moet snijden op het moment dat je trek hebt.
3. Gooi het in de soep
Als je niet zo van salade houdt, of als
je er gewoon geen zin in hebt, maak dan groentesoep. Je kunt ervoor
zorgen dat je altijd een soeppakket in je koelkast hebt, maar je kunt
ook andere soorten groente, zoals pompoen of kool, tot soep verwerken
met een staafmixer of blender. Heel eenvoudig en hartstikke lekker.
4. Doe het op brood
Een broodje kaas wordt nog smakelijker
met komkommer, tomaat of sla erop. Dus doe groente op brood, als
extraatje. Pindakaas met wortel of pindakaas met komkommer is ook
heerlijk. En wat te denken van vlees met groente? Een prima en heel
gezonde combinatie. De porties groente op brood zijn niet supergroot
natuurlijk, maar alle beetjes helpen. En als het al voorgesneden in
de koelkast ligt, is het een kleine moeite om wat groente op brood te
doen.
5. Maak slimme snacks
In plaats van een zak chips open
trekken kun je zelf ook chips maken van groente: bak tot fijne
schijfjes gesneden wortels, bietjes, pastinaak of kool in een beetje
olijfolie, strooi wat zout er overheen en laat het afkoelen. Ben je
meer van de zoete snacks, vries dan fruit in. Bevroren fruit is
bijvoorbeeld heerlijk in een zomerse smoothie.
6. Maak er een spelletje van
Ben je bang dat je toch niet voldoende
groente eet? Maak er dan een spelletje van. Daag jezelf uit om een
week lang iedere ochtend groente bij het ontbijt te nemen, of zorg
ervoor dat al je gesneden groente in de koelkast aan het einde van de
week op is.
Bron:
womenshealthmag
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Hoe kan je de voorgesneden groenten het beste bewaren. Als je het voor een paar dagen vooruit snijdt. Kan verkleuren. Minder vitaminens.
Ans, 30 mei 2013
Goeie tip van die voorgesneden groente,maar nu is mijn vraag:zitten er minder vitaminenen in voorgesneden groente,ook als je het zelf snijdt en dan lang bewaart?
groetjes,
Mieke
Mieke, 19 mei 2013