Glutenvrije koekjes
Veel mensen hebben een glutenallergie, waarbij bepaalde meelproducten niet kunnen worden gegeten. Met dit recept voor geglaceerde koekjes kan iedereen van jouw bakkunsten genieten.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal: 30 koekjes
- Halve kop tarwevrije maïzena (maïszetmeel)
- Halve kop pure poedersuiker
- Een kopje rijstmeel
- 180g geraspte boter
- Gehalveerde geglaceerde kersen
Zeef de maïzena, rijstmeel en het poedersuiker bijeen. Voeg hierna de boter toe. Kneed het mengsel met de handen tot een zachte deeg ontstaat. Plaats het vervolgens een uur in de koelkast.
Voorverwarm de oven tot 180 graden en vet de bakplaat iets in.
Kneed het deeg in balletjes van ongeveer twee centimeter diameter en stop de kers in de bovenkant van de balletjes. Leg hierna deze in de oven. Bak de koekjes 15 tot twintig minuten tot de buitenkant een lichtbruine kleur heeft. Laat vervolgens de koekjes afkoelen en eet smakelijk!
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
hallo, in je recept staat dat het een uur in de koelkast moet maar, je bereidingstijd bedraagt maar 40 minuten.
groetjes
emmely, 25 februari 2010
Mooi. Het koekje ziet er erg lekker uit. Ik heb voor een tijd terug heel veel informatie vezameld voor een persoon die een glutenvrij dieet had en anders niet met ons mee op vakantie zou kunnen. De persoon heeft een week lang genoten. Dit is ook weer een toevoeging voor mij want ik mag graag deze gasten ook iets verrastents bieden. Succes Ans.
Ans Buts., 30 juli 2009
Fijn, dat jullie ook aandacht besteden aan glutenvrije recepten !
Vaker doen !
Tiny in den Bosch, 28 april 2009
Leuk recept Rebecca, ga ik snel uitproberen!
Monique Wierckx-Joosen, 22 april 2009