Pat Thai
Als je weleens in Thailand bent geweest, ken je het vast wel: Pat Thai. Wat spaghetti voor Italianen is, is pat thai voor een Thai. Je kunt het overal op straat of restaurants eten en de smaak is steeds net weer even anders. Hieronder een recept om pat thai zelf te maken.
Ingrediënten: (op basis van 1 persoon)
250 gram rijst noodles
50 gram kip, varkensvlees of seafood
3 eetlepels olijfolie
20 gram bosuitjes (of bieslook)
1 eetlepel suiker
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels oestersaus
1 ei
30 gram kool
1 teentje geperste knoflook
50 gram tofu
Bereiding:
1. Doe de olie in de pan met de knoflook en laat de knoflook goudbruin worden.
2. Voeg dan de kip of het vlees toe met de tofu en laat het bijna gaar worden.
3. Voeg het ei toe en bak dit nog even mee met het vlees
4. Voeg de vissaus, oestersaus en suiker toe
5. Nu voeg je de noodles toe met precies genoeg water om de noodles te kunnen weken tijdens het bakken.
6. Als laatste voeg je de groenten toe (de kool en bosuitjes). Heel even maar, zorg dat het knapperig blijft.
Bij het opdienen van het gerecht, voeg je nog wat gemalen pinda's, chili poeder en/of limoensap toe om je persoonlijke smaak te creëren.