Recept Indiase wortelsoep

Recept Indiase wortelsoep

De naam van deze soep klinkt een beetje vreemd en ingewikkeld. Maar het is superlekker en eenvoudig te maken.

Ingrediënten voor 4 personen:

- 1 pot wortelen (720 ml)
- 2 uien
- 1 zakje groente roerbakmix (400 gram)
- 2 eetlepels Indiase currypasta (bijvoorbeeld van Madras)
- 50 gram creamed coconot (verkrijgbaar in de supermarkt in kokosblokken à 200 gram)
- 1 beker crème fraiche
- verse koriander
- 2 groentebouillontabletten
- 2 eetlepels olie
- 1 liter water

Bereidingswijze
Pel de uien en snijd ze in stukken. Verhit de olie in de pan en bak de ui en roerbakmix ongeveer 5 minuten.
Pureer intussen de wortelen met vocht, met een keukenmachine of staafmixer.
Roer de currypasta door de gebakken groente in pan. Voeg een liter water toe en breng het geheel aan de kook. Roer de kokos, bouillontabletten en wortelpuree erdoor heen. Laat dit circa 5 minuten koken.
Schep de soep in kommen en doe er een lepel crème fraiche in. Knip over elke kom soep wat verse koriander.

Tip: Serveer de soep met naanbrood en mangochutney. In bijna elke supermarkt zijn deze producten verkrijgbaar.

Trefwoorden van dit artikel: recept
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?