Honing is het nieuwe suiker
Sommige mensen gebruiken al honing in hun thee, puur omdat het lekker smaakt. Weinig mensen weten echter dat deze zoetstofvervanger ook gezonder is dan suiker.
In tegenstelling tot zoetstoffen als aspartaam, is honing een lekkere en vooral gezonde vervanger voor suiker. De antioxidanten in honing hebben een heilzame werking voor het hart, en hoewel er meer calorieën in zitten dan suiker (21 tegen 16), zul je er niet snel door aankomen. Hoe dat kan? Recente studies hebben aangetoond dat zwaarlijvige mensen die tweeënhalve ons honing per dag aten, gewicht verloren en hun cholesterol aanzienlijk zagen dalen. Er zijn zelfs wetenschappers die beweren dat honing goed is voor het geheugen en angstgevoelens tegengaat.
Heb je een energieboost nodig voor het sporten? Het vloeibare goud bevorderd ook de prestaties tijdens inspannende oefeningen. Experts zijn er echter nog niet over uit hoeveel van dit bijenproduct het effectiefst werkt, maar Nicola Starkey van de Universiteit van Waikato in Nieuw-Zeeland zegt dat honing sowieso de perfecte vervanger van suiker is. “Honing is gezonder, geeft meer energie en brengt je thee of koffie beter op smaak. Wat wil je dan nog meer?”
Reacties
Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Honing bestaat voor ongeveer 80% uit suikers (fructose en glucose). Ik zou het daarmee geen "vervanger voor suiker" willen noemen... Het verdient overigens ook aanbeveling bronnen te geven wanneer je hiernaar refereert.
Elroy, 07 mei 2015
Tweeënhalve ons honing per dag eten? Dat kan toch niet?
Ephaedra, 21 juni 2013
Met zoveel honing krijg je veel te veel koolhydraten binnen! Puur natuur honing is prima, maar kijk eens op www.voedingisgezondheid.nl/Suiker_hoofd.html dan zul je zien dat als we veel minder koolhydraten nemen en veel meer gezonde vetten, ons lichaam van veel kwaaltjes afkomt. Natuurlijk wel de goede vetten nemen en dat is niet becel of knijpflessen bakmargarine, maar juist dierlijk vet en cocosolie. Kijk ook eens op die site bij cholesterol en de andere onderwerpen. En luister de audiobestanden eens af. Wel een paar uur voor gaan zitten,. Mike Donkers geeft regelmatig lezingen. Mijn ogen zijn toen opengegaan!
www.keltischzeezout.com : ook een prima site, met dit zout kun je 84 mineralen, die we allemaal te kort komen, weer aanvullen. Op www.westonprice.nl staat nog meer informatie.
leny , 17 januari 2013
Hallo Ivo,
Ik vond je reactie een beetje verbazend, maar wel erg grappig.
Las laatst nog een quote van Albert Einstein, die wilde ik je niet onthouden....
“If the bee disappeared off the surface of the globe then man would only have four years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man”
Op de volgende sites vind je artikelen over de door jou in twijfel getrokken werking :
1) Een man met zeer ernstige wonden die niet meer te behandelen was, genas in zeer korte tijd door het gebruik van Honing :
http://www.missgien.net/project0/archief/00001413.html
2) De werkzame stof in hongin uitgelegd (eiwit bee defensin-1)
http://www.imkerplatform.nl/component/content/article/257-medicinale-werking-van-honing-ontleed
3) Het AMC in Amsterdam werkt ook veel met honing compressen bij oa wondgenezing, en bij patienten met hoge bloeddruk...
Ik zou zeggen lees je in, gebruik Google en Wikipedia en raak ook overtuigd! :-)
Koen, 26 juni 2012
Ivo, je hebt je waarschijnlijk nog nooit in de samenstelling en werking van honing verdiept.... dat geeft niet maar blaas dan niet zo hoog van de toren als je de kennis niet hebt!
Honing werd al gebruikt door de Inca's en in het oude Egypte, lees daar eens rustig over op iinternet, do we need to say more?....
Henk, 26 juni 2012
Ja, zou ik ook wel willen weten want wat je schrijft is nogal zorgwekkend, vooral als je dit als waarheid ziet. Waar sluit een "heilzame werking" nou op, je suggereert dat honing hartziektes positief kan beinvloeden, en dat je door het eten van suiker afvalt.
ivo, 03 juni 2012
Beste Leontien, Hier zou ik graag iets meer over willen weten. Is het mogelijk dat je bij dit artikel een link plaatst naar de achtergrond van dit verhaal?
Marjolein, 04 oktober 2009