Een gezonde en snelle zomerhap

Een gezonde en snelle zomerhap

In de zomer sta je niet graag in de keuken. Het liefst bereid je een gerecht voor dat snel klaar is, maar natuurlijk ook gezond. Een goed alternatief voor de 'snelle hap' is biefstuk in zwarte bonensaus. Lekker makkelijk klaar te maken en bovendien met weinig calorieën!

Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: tien minuten
Vier portie

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels gezouten zwarte bonen
  • 1 ui
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine groene paprika
  • 2 theelepels bloem
  • ½ bekertje runderbouillon
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepels geperste knoflook
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • 400 gram runderbiefstuk (fijn gesneden)

Bereidingswijze:
Spoel de zwarte bonen in water af en plet de bonen. Snijd de ui in schijfjes. Halveer de paprika’s, snijd ze in plakken en verwijder de zaadjes. Meng de bloem met de runderbouillon en voeg de soja en suiker toe.

Verhit een eetlepel olijfolie in een braadpan. Voeg de knoflook, peper, ui en paprika toe. Roerbak dit ongeveer een minuut op hoog vuur. Doe het mengsel hierna in een schaal.

Verhit de overgebleven olijfolie en bak de biefstuk reepjes gaar tot deze bruin is. Leeg nu de schaal weer in de pan en roerbak het geheel tot de saus kookt.

Tip:
Verhit de pan goed voordat je gaat bakken. Hierdoor blijven de sappen in het vlees behouden.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Waar laat je de geplette bonen??

Lonneke, 17 juli 2013

Waar koop je zwarte bonen? Ik heb er nog nooit van gehoord en ze nog nooit in een winkel gezien? Het lijkt me een lekker recept!!!

Anne-Mieke, 20 mei 2010

Jammer dat het aantal calorieen er niet bij staan.

jvl, 20 oktober 2009

Heb het gisteren voor mijn wijfie gemaakt en die vind het best lekker hahaha. Ben normaal een rap met koken!! Dus helemaal goud dit gerecht

Marc, 07 juli 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?