Recept: De gezonde pizza

Recept: De gezonde pizza

Wie houdt er nu niet van een lekkere pizza? Helaas zijn pizza’s niet echt het meest gezonde om te eten. Maar wanneer je een bodem kunt maken van zoete aardappel is een pizza zo slecht nog niet.

Ingrediënten:
  • 250 gr gekookte zoete aardappelen
  • 100 gr havermout
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kokosolie
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • Snufje zoet en peper

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de gekookte zoete aardappelen, eieren en havermout in een blender. Mix alle ingrediënten door elkaar en voeg onder het mixen de overige ingrediënten toe.
 
Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk daar het mengsel over uit in 3 of 4 rondjes. Zorg dat je de bodem niet te dik maakt, anders wordt het niet gaar. Plaats de bakplaat in de oven. Laat de pizzabodems in ongeveer 20 minuten gaar worden. 
 
Vervolgens kun je zelf de topping van je pizza bepalen. Hierna zet je de pizza’s nog ongeveer 10 minuten terug in de oven. Let er wel op dat je niet ‘los’ gaat door teveel ongezonde ingrediënten te kiezen, want dan maak je van deze gezonde variant alsnog een caloriebommetje. Een heerlijke variant is die met champignons, paprika, ui en tonijn. Pas een beetje op met de kaas, een klein beetje is ook lekker.
 
Tip: serveer met een lekkere salade en eet smakelijk!

Trefwoorden van dit artikel: recept, gezond, pizza, zoete aardappelen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Voor hoeveel personen zijn ingrediënten, of heb ik deze info over hoofd gezien?

Janneke, 26 november 2014
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?